设为首页
加入收藏
| ┊ 试卷资源详情 ┊ | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
| 简介:
Ⅰ.品句填词 1.Our ____________(以前的)teacher was kind to us. 2.Reading ____________(理解)ability is important in English study. 3.The girl used to be ____________(尴尬的)in public places,but now she is used to making a speech. 4.He simplified the ____________(说明)so that the children could understand them. 5.Our teacher is showing us a new ____________(方法)of doing things. 6.Believe it or not,I have never seen a better film.It is really ____________(令人吃惊的). Ⅱ.选词填空 1. I bought some new shoes which are ____________ ____________a pair I had before. 2.She was ____________ when she heard I had won. 3.Mary is tall while her sister is short.She is __________ her sister. 4.You didn’t pass the driving test.____________,you failed in the test. 5.It ____________ me that he remembered my name. Ⅲ.单项填空 1.The ________ expression on her face suggested she was ________ when she heard the news. A.amazing;amazed B.amazed;amazing C. amazed;amazed D.amazing;amazing 2.Tom,________.Don’t forget the school rules. A.behave yourself B.please yourself C.help yourself D.forget yourself 3.We’ve enjoyed having you on board and look forward ________ you again in the near future. A.to see B.to seeing C.at seeing D.on seeing 4.—There is________like a holiday to make one feel relaxed. —That’s________so many people enjoy themselves traveling. A.nothing;why B.something;because C.nothing;because D.something;why 5.Be sure to read the ________ on the bottle before taking the medicine. A.methods B.ways C.instructions D.means 6.Americans eat vegetables per person today________as they did in 1910. A.more than twice B.as twice as many C.twice as many D.more than twice as many 7.For our homework tonight,we have to write a________of the park we have visited. A.revision B.length C.message D.description 8.My attitude________him is that of a friend. A.to B.as C.on D.for 9.The first time I toured the Great Wall,I was deeply impressed________the beautiful scenery. A.with B.on C.to D.for 10.—I’m going to attend John’s birthday party tonight. —________. A.All right B.Have fun C.That’s right D.That’s great Ⅳ.阅读理解 Education for Japanese children is free for the first nine years and all children must go to school for six years of primary schooling and three years of secondary schooling.In the primary and secondary schools,about 99.9 percent of school-age children are present.School usually begins at 8 o’clock in the morning and ends at 3 o’clock in the afternoon on weekdays and at noon Saturdays.The school year begins in April and ends in March.There is a summer holiday in August and a winter holiday during the New Year season. After nine years of schooling,students can enter the three-year high school by passing an examination and by paying a small charge each year.After high school,students can go on to study at various types of colleges,usually for four years.There are also two-year junior colleges. 1.When do Japanese students have a summer holiday? A.September. B.August. C.July. D.June. 2.The passage mainly discusses about ________. A.colleges in Japan B.free education in Japan C.education in Japan D.school time in Japan 3.How many days do the Japanese students have to go to school every week? A.Not known. B.Four and a half days. C.Five days. D.Five and a half days. 4.If you want to go to high school in Japan,you must ________. A.pay a small amount of money B.study at primary and secondary school for 9 years C.take part in the exam and pay a little money D.pass the exam and pay a little money 5.In Japan most students study at college for________ years. A.two B.three C.four D.five Ⅴ.阅读表达 Do you ever stay up late to play video games or watch TV? If so,you may want to think twice the next time.Experts say even one more hour of sleep a night counts (很重要).A new study shows that more sleep can help kids do better in school. For two nights,a group of kids who took part in the study went to bed at their usual bedtime.After that,they were given tests for memory and attention span(注意广度).Both of these things are important for learning in school. On the third night,some kids went to bed one hour earlier than usual.Others went to bed one hour later.The next day,experts tested the kids again.Here is what the experts found:The kids who slept one more hour improved their test scores.The kids who lost an hour of sleep did not improve their scores. Most third graders need at least nine hours of sleep each night,experts say.However,studies show that many kids are not sleeping enough.That can make it hard for them to pay attention in school. Going to bed early is not easy,experts agree,but it’s worth it! One_more_hour_of_sleep_may_mean_the_difference_between_doing_well_and_falling_asleep_in_class. 1.What does the passage mainly tell us?(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 2.What are the important things for learning in school according to the second paragraph?(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 3.What can make it hard for kids to pay attention in school according to the passage?(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 4.Which sentence in the passage can be replaced by the following one? For two nights,the kids who joined in the study went to sleep at their usual time. ________________________________________________________________________ 5.Translate the underlined part into Chinese. ________________________________________________________________________ 答案: Ⅰ.品句填词 1.previous 2.comprehension 3.embarrassed 4.instructions 5.method 6.amazing Ⅱ.选词填空 1.similar to 2.amazed 3.nothing like 4.In other words 5.impressed Ⅲ.单项填空 1. C 2. A 3.【解析】选B。句意:我们很高兴能与您共度这一段时间,欢迎再次乘坐我们的班机。look forward to“期待,盼望”,to为介词,后接动名词。 4.【解析】选A。从语境意思分析,第一处用nothing和后面的like连用,第二处说明人们这样做的原因。 5.【解析】选C。句意:服药前务必阅读服药说明。instruction作“说明、指南”讲时,常用其复数形式。 6.【解析】选C。从表示倍数的句型结构中,倍数词必须位于句型前面得出答案。 7.【解析】选D。考查名词。句意:今晚的作业是写一篇作文,描写我们参观过的那个公园。 8.【解析】选A。attitude常与to,towards连用,意为“对……的态度/看法”。 9.【解析】选A。impress与介词with连用时,常用于Sb.be impressed with/by/at sth.结构。 10.【解析】选B。have fun表示祝你玩得开心。A项(好吧,可以);C项(对,正确);D项(太好了),多表示同意对方的主意或想法,均不符合语意。 Ⅳ.阅读理解 1.【解析】选B。细节理解题。从第一段最后一句“There is a summer holiday in August and a winter holiday during the New Year season.”可知,日本学生通常在八月份过暑假。 2.【解析】选C。主旨大意题。全文主要讲述了日本的教育体制,选项A、B、D所叙述的只是文中所谈及的一部分,是为介绍日本教育体制服务的。 3.【解析】选D。细节理解题。根据第一段第三句“School usually begins at 8 o’clock in the morning and ends at 3 o’clock in the afternoon on weekdays and at noon Saturdays.”可知,日本学生上五天半学。 4.【解析】选D。细节理解题。由第二段第一句“After nine years of schooling,students can enter the three-year high school by passing an examination and by paying a small charge each year.”可知,日本学生要想上高中,除了通过一次考试外,同时还要付少量的学费。选项C只讲参加考试,没有提及通过考试,因此错误。 | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ::立即下载:: | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
下载出错 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20
以上版本解压本站软件。 ☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!! ☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢! | ||||||||||||||||||||||||||||||